Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: Україна продовжить шлях до високих європейських стандартів життя

ʺМи продовжимо цей шлях. Ніхто не дозволить, щоб ми звернули з цього шляхуʺ, - сказав Президент Петро Порошенко про продовження руху України до ЄС і НАТО під час зустрічі з колективом заводу з виробництва сонячних панелей ТОВ ʺКНЕСС Естейтʺ в ході робочої поїздки на Вінниччину, - інформує прес-служба Президента України.

Глава держави зауважив, що коли вперше обирався Президентом, Україна займала 153 місце в рейтингу Doing business Світового банку, поруч із Сомалі. ʺЦе означало ʺтавроʺ, що ніхто сюди з інвестиціями не прийде. І за п`ять років Україна нашими спільними зусиллями продемонструвала найбільший прогрес серед усіх країн за всі часи - просунулась зі 153 місця на 71. Це при тому, що інші теж не спали, теж рухаютьсяʺ, зауважив він.

ʺМи взяли високу планку і на сьогоднішній день вже маємо перші результати нашої економічної діяльностіʺ, - додав Президент.

За його словами, за п`ять років зросли золотовалютні резерви до 21 млрд доларів. ʺМи знизили темпи інфляції, знизили дефіцит бюджету. Ми забезпечили випереджаюче зростання. За останній квартал минулого року показник зростання складає 3,5%ʺ, - сказав Петро Порошенко.

ʺСьогодні створюємо умови для того, щоб індекси, рейтинги, показники, надходження ВВП, відсотки зростання відобразились на кишені українців. Українець має відчути зростання економіки через зростання доходів населенняʺ, - наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що саме тому важливо, щоб зростала мінімальна заробітна плата. Він нагадав, що в 2015 році вона складала 1300 грн., сьогодні - 4157 грн. ʺІ вона буде точно 5000 найближчим часомʺ, - переконаний Глава держави.

Президент зауважив, що через зростання мінімальної зарплати відбувалось зростання і заробітної плати. ʺІ сьогодні наш перший крок - зростає заробітна плата, сплачуються податки, податки надходять до пенсійного фонду - і ми маємо можливість підняти пенсіїʺ, - сказав він.

Президент повідомив, що з 1 березня проведена індексація пенсій. Тим, хто отримує мінімальну пенсію додатково виплатять компенсацію 2410 грн. Вже на даний момент повністю виплачено першу частину - 1205 грн. Також проведено монетизацію субсидій, підвищено виплати на кожну третю і наступну дитину у багатодітних родинах.

Він нагадав, що все це стало в умовах, коли проти України ведеться війна і країна-агресор Росія окупувала частину території нашої держави.

Президент також наголосив на важливості проведення реформи децентралізації. Він особливо відзначив значні зміни міста Вінниця в умовах децентралізації та посилення повноважень місцевих громад. ʺМета децентралізації - в Україні не буде периферії. Про Вінницю так вже точно не скажешʺ, - сказав Президент і додав, що так має бути в кожному селі і в кожній громаді.

Також Президент підкреслив, що реформи будуть продовжені. За його словами, будуть створені додаткові стимули для інвесторів, жодні правоохоронні органи не будуть влаштовувати перевірки бізнесу. При цьому він додав, що має запрацювати податок на виведений капітал, який стане стимулом для бізнесу вкладати у розвиток виробництва та інновації.

ʺЦе зміцнює Україну. Це посилює Україну. Ми це можемо робити лише тоді, коли ми разом. Ми рухаємося своїм шляхом. Ми точно ідемо в Європейський Союз і НАТОʺ, - наголосив він.

Курс на євроатлантичну інтеграцію, за його словами, забезпечить дотримання прав і свобод українських громадян, верховенство права, безпеку, а також підвищення рівня життя українців. ʺНам потрібно єдине - не змарнувати цей час, не змарнувати цей шансʺ, - сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ