Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Петро Порошенко зустрівся з рідними полонених військових моряків

Як інформують у прес-службі Президента України, Петро Порошенка запевнив, що українська влада робить все можливе для якнайшвидшого звільнення українських військових моряків, яких захопили в полон російські військові в Керченській протоці.
Петро Порошенко зустрівся з рідними полонених військових моряків

Про це Глава держави заявив на зустрічі з військовослужбовцями Військово-Морських Сил України та членами родин полонених військових моряків під час робочої поїздки до Одеської області.

ʺНасамперед хотів би звернутися до вас зі словами великої вдячності за те, що ви виховали справжніх героїв. Кожен день у полоні, я це дуже чітко розумію – це велике випробування на мужність ваших близьких, і велике випробування для вас самихʺ, - звернувся Петро Порошенко до рідних наших героїв.

Глава держави підкреслив, що саме тому сьогодні проявив ініціативу провести цю зустріч як символ солідарності з нашими хлопцями. ʺЩоб вони точно знали, що Україна, український Президент, українська влада, Збройні Сили України пам’ятають і щоденно ведуть боротьбу для того, щоб прискорити їх звільнення, їх повернення додомуʺ, - заявив Петро Порошенко.

ʺМені боляче від того, що добитися звільнення, незважаючи на потужну світову солідарність з Україною, поки що не вдалося. Ключ від повернення додому лежить в руках однієї людини. Ім’я цієї людини – президент Російської Федераціїʺ, - водночас зауважив він.

ʺАле я вірю в те, що цей щасливий день настане. І це буде дуже скороʺ, - підкреслив Петро Порошенко.

За словами Президента, виключно важливим в наших спільних зусиллях є дуже добра координація юристів, спецслужб, дипломатів.

ʺІ я дуже пишаюся тим, як себе поводять наші військові моряки. Абсолютно чітка правова позиція – жоден російський суд не має жодної юрисдикції, відповідно до міжнародних конвенцій. Вони є військовополонені і мають бути негайно повернуті додому разом із захопленими бронекатерами і буксиром, і негайним відкриттям для вільного судноплавства для військових кораблів Україниʺ, - підкреслив Президент.

Він також зазначив, що українська сторона використовувала всі майданчики, починаючи від Ради Безпеки ООН, і завершуючи Європарламентом для того, щоб прискорити ці кроки.

ʺІ зараз мужню поведінку наших героїв оцінив весь світʺ, - резюмував Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ