Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час мітингу представників Нацкопусу під Офісом Президента трапились сутички

Фото: Вікторія Рощина, hromadske
Фото: Вікторія Рощина, hromadske
Фото: Вікторія Рощина, hromadske
Фото: Вікторія Рощина, hromadske
1/2
Сьогодні під час запланованої акції біля Офісу Президента України відбулись сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Учасники мітингу, що був запланований на сьогодні під Офісом Президента, бурхливо відреагували на вимогу правоохоронців пройти поверхневий огляд на наявність у них небезпечних предметів. Реакцію видно навіть на відео, яке розповсюджене самими представниками Національного корпусу, повідомляє УНН.

Після заклику правоохоронців пройти поверхневий огляд, адже тільки після цього можливий вільний прохід учасників акції протесту до Офісу Президента, мітингувальники почали кричати, виражаючи незгоду. Дехто з мітингувальників вирішив розвернутися та піти, однак не всі і саме після цього сталися сутички з поліцією: в бік правоохоронців полетіли автомобільні покришки, каміння. Правоохоронці у відповідь застосували засоби поліцейського примусу, зокрема, сльозогінний газ.

"Учасники акцій протесту на Банковій не захотіли пройти перевірку на наявність небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і спровокували сутички із силами правопорядку", - повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

За його словами, поліція та НГУ були змушені застосувати поліцейські заходи примусу, зокрема спецзасоби. 

Пізніше сторони відступили і наразі мітингувальники відійшли далі від Офісу Президента та, ймовірно, рушили до помешкання глави держави.

У результаті сутичок, що сталися після невиконання законних вимог правоохоронців про огляд, постраждали 7 поліцейських та нацгвардійців. В МВС закликали мітингувальників дотримуватися закону та пояснили, що особи, які пройдуть огляд на наявність небезпечних предметів можуть бути допущені під стіни ОПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ