Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Під час повторного голосування жодного порушення, яке б вплинуло на результати виборів, не встановлено, - ГПУ

З 1,7 тис. звернень про порушення виборчого процесу органами прокуратури внесено 180 документів реагування і порушено 46 кримінальних справ, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

 

Так, з числа 1,7 тис. звернень, які поступили в органи прокуратури з початку виборчого процесу, кожне п'яте стосується порушення порядку передвиборчої агітації, кожне десяте - порушення при складанні списків виборців, кожне восьме - підкупу виборців.

 За результатами розгляду 846 звернень направлено для реагування в органи внутрішніх справ, виборчих комісій, органів влади і самоврядування. Всі вони знаходяться на контролі органів прокуратури.

Прокурорами порушено 46 кримінальних справ, внесено 180 документів прокурорського реагування. По решті скарг надано роз'яснення.

 В день повторного голосування по виборах президента України, 7 лютого ц.р., органи прокуратури розглянули і оперативно відреагували на понад 100 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Проте слід зазначити, що під час виборів Президента України жодного порушення, яке б вплинуло на результати волевиявлення громадян, не встановлено.

 В той же час  Міністерство внутрішніх справ України (МВС) констатує, що в другому турі президентських виборів 7 лютого ц.р. основним порушенням стало підвезення громадян до виборчих ділянок, що супроводжувалося агітацією. "Більше всього нами було зафіксовано випадків підвезення виборців на транспорті до ділянок. Причому під час цього використовувалася агітація на користь одного з кандидатів", - повідомив заступник міністра МВС Олександр Савченко. За його словами, такі випадки були зареєстровані в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській і Харківській обл. і м. Севастополі. А в Івано-франківській обл. і Запоріжжі такі факти підвезення були зафіксовані, проте без відповідної агітації.

 Нагадаємо, в Україні 7 лютого проходив другий тур виборів Президента. З 18 претендентів, які брали участь в голосуванні 17 січня, у фінал виборчої гонки вийшли прем'єр-міністр країни Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Процес підбиття підсумків повинен завершитися протягом 10 днів, до 17 лютого. Новий глава держави повинен вступити на посаду протягом місяця після оголошення результатів голосування, - РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ