Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підготовку за кордоном пройшли понад 70 тис. українських воїнів, - Резніков

Ексміністр оборони Олексій Резніков підбив підсумки роботи Міноборони України з 24 лютого 2022 року - основні досягнення, проблеми та плани на майбутнє.

У доповіді міністра оборони Олексія Резнікова у Верховній Раді підбито підсумки роботи Міністерства оборони України за період повномасштабної війни з Росією.

Головними досягненнями Міноборони з початку війни Резніков назвав забезпечення армії зброєю та військовою технікою, налагодження взаємодії з країнами НАТО, проведення внутрішніх реформ та розвиток оборонно-промислового комплексу.

Зокрема, за словами міністра, Україна отримала понад 7 млн артснарядів, 4,5 тисячі артилерійських систем, 3,5 тисячі систем ППО, 6,5 тисяч одиниць бронетехніки, десятки тисяч одиниць стрілецької зброї та іншої техніки.

Крім того, налагоджено тісну співпрацю з країнами НАТО у рамках коаліцій підтримки за різними напрямками: танкової, авіаційної, артилерійської тощо. Підготовку за кордоном пройшли понад 70 тисяч українських військових.

Водночас Резніков визнав, що на початку війни був гострий дефіцит забезпечення армії, зокрема бронежилетів та шоломів.

Серед внутрішніх досягнень - реформа системи закупівель, створення сервісних агенцій для забезпечення армії, перехід на програмне забезпечення НАТО, реформа військової освіти.

Одночасно міністр визнав деякі прорахунки, зокрема недооцінку загрози масованих ракетних ударів Росії по мирних містах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ