Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підсумки тижня: Максим Козицький випередив Олега Синютку

Великодній тиждень пройшов не без пригод для львівських політиків. Максим Козицький привітав львів'ян з днем міста скоріше за Олега Синютку, Андрій Садовий знімав відосики, а Ірина Гримак призупинила підписання меморандумів.

Традиційно почнемо з аналізу діяльності мера Львова Андрія Садового. Цього тижня коротко: пан мер вітав. І загалом це все. Вітав з Великоднем, навіть зняв розпакування, хоча точніше це було запакування великоднього кошика. Тепер завдяки Андрію Івановичу ми знаємо, що “м’ясо — це вооо”, а яйця означають Ренесанс. Також мер вітав українського каратиста Станіслава Горуна з тим, що він здобув ліцензію на Олімпійські Ігри у Токіо, і звичайно ж вітав рідне місто з днем народження.

До речі, з вітаннями Львова цього тижня було гаряче. Максим Козицький встиг написати вітання львів'янам на 20 хвилин раніше за Олега Синютку, хоча до честі останнього його допис коментують більше.

Загалом цього тижня Максим Козицький давав інтерв’ю школярам, на гарному зеленому тлі вітав з Великоднем, підтримував солідарність Республіки Польща, Естонської Республіки, України, Латвійської Республіки, Литовської Республіки та прагнення дружніх народів до стабільності, розвитку та стійкості відносин, запрошував долучитись до заходів біля меморіального хреста на місці колишнього концентраційного табору для військовополонених “Шталаг-328” та вшанувати пам’ять тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, запрошував долучитися до урочистостей на горі Маківці та віддати шану полеглим у боротьбі за волю України, а ще вітав з днем народження Владику Святослава, та багато писав про те, що поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району на автомобільній дорозі Львів-Луцьк обвалився міст.

Щодо мосту, то тут одразу згадується Олег Синютка, який чомусь ніде не коментує цю ситуацію. Справа тут у тому, що дорогу через цей міст ремонтували у 2015 році, коли Львівську ОДА очолював Синютка. Можливо мовчання — це справа SMMників, яким він пояснив, що коментувати все — погана стратегія, а можливо і дійсно не має що сказати.

Цього тижня попри традиційне “післясвят” Синютка показав неабияку активність: вшановував героїзм захисників українських кордонів, говорив про 2 роки Зеленського, вітав з Великоднем, і навіть не листівкою, а фотографією родини, відвідав монастир, розповів про перший успіх Українських Січових Стрільців, вітав Блаженнішого Святослава з днем народженням, скаржився, що жити стало гірше, вітав з днем піхоти, а ще вирішив привітати своїх підписників з днем радіо. “Сьогодні багато хто відзначає день радіо”, - написав Олег Синютка. Проблема тут у тому, що ці “багато хто” - росіяни та залишки совків, бо Всесвітній день радіо відзначають 13 лютого, День працівників радіо, телебачення та зв'язку в Україні - 16 листопада, а ось 7 травня День працівників всіх галузей зв'язку запровадила Совнарком СРСР (рада народних комісарів, - ред) і тепер продовжують цю традицію лише на росії.

Стаття з газети Правда від 3 травня 1945 року. Про заснування 7 травня
Стаття з газети Правда від 3 травня 1945 року. Про заснування 7 травня "Дня радіо".
Всесвітній день радіо (англ. World Radio Day) — свято, що відзначається щорічно 13 лютого з ініціативи Іспанії. Свято було проголошено на 36-й Генеральній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО від 3 листопада 2011 року. Дата святкування 13 лютого була вибрана тому, що саме в цей день у 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке проводило мовлення зі штаб-квартири ООН.
Всесвітній день радіо (англ. World Radio Day) — свято, що відзначається щорічно 13 лютого з ініціативи Іспанії. Свято було проголошено на 36-й Генеральній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО від 3 листопада 2011 року. Дата святкування 13 лютого була вибрана тому, що саме в цей день у 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», яке проводило мовлення зі штаб-квартири ООН.
Указ Леоніда Кучми про День працівників радіо.
Указ Леоніда Кучми про День працівників радіо.
1/4

Важко сказати, з якої незрозумілої для українців причини Синютка святкує російський день радіо. Єдиний варіант — Олег Михайлович так зрадів, що напередодні знов потрапив на НТА, що навіть загубився в часі й знов опинився в СРСР. Або знов його талановиті SMMники дуже помилилися, але це ми вже прискіпуємось, ясно, що такого не може бути у команді Олега Синютки.

Автор Гришаєв Микола.
Автор Гришаєв Микола.
1/1

Тим часом Ірина Гримак цього писала про благодатний вогонь, що сходить в Єрусалимі. Також вітала з Великоднем стилізованою під ЛОР листівкою, обговорювала з керівництвом Журавненської громади Стрийського району перспективи відновлення та активізації українсько-польської транскордонної співпраці, а також разом з народними депутатами від Львівщини та головами територіальних громад області опрацьовувала пропозиції Координаційній раді з питань місцевого самоврядування, яка відбудеться 11 травня в Києві під головуванням голови Верховної Ради України. Крім цього, Ірина Гримак разом з Митрополитом Львівським ПЦУ Макарієм стала учасницею освячення нового приміщення Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи, а також здійснила подорож у середньовіччя під час ознайомлення з експозицією щойно відкритої виставки сакрального мистецтва в музеї-підземеллі Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла.

Руслан Кошулинський цього тижня продовжив свій святковий ренесанс. Він привітав усіх з Великоднем, виклав #10yearschallenge, і знову зник з мережі. Трохи більше Кошулинського цього тижня комунікував хіба Ярослав Рущишин, який запостив привітання з Великоднем, на зустрічі народних депутатів України від Львівщини з головами територіальних громад Львівської області та представниками Львівської обласної ради обговорив проблеми місцевого самоврядування і привітав Львів з днем міста.

На цей тиждень це все. Ми щиро тішимося, що львівський політикум не закидав своїх читачів бездумними листівками зі всіма на світі святами, але за те, що Олег Синютка так і не розіграв паски — трохи образливо. Гарного тижня і вдалої комунікації!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ