Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підвищення ціни на електроенергію для промисловості оплатять з кишень людей, – «Наш Край»

Рішення Нацкомісії з регулювання енергетики про збільшення оптової ціни електроенергії для промисловості на 10% – є корупцією в чистому вигляді та має бути скасоване. Таку думку висловив співголова партії «Наш край» Сергій Кальцев, коментуючи відповідне рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомила прес-служба партії.

За його словами, НКРЕКП вкотре продемонструвала єзуїтський підхід до тарифоутворення та надала невмотивовані переваги виробникам електричної енергії і постачальникам. «Рішення комісії про збільшення оптової ціни електроенергії для промисловості на 10% – є корупцією в чистому вигляді. Для формування тарифу Національна комісія застосувала формулу «Роттердам+», за якою ціна на вугілля обраховується від його вартості в порту Роттердама плюс доставка в Україну. Це рішення має бути скасоване», – заявив Сергій Кальцев.

На думку співголова партії «Наш Край», такий підхід дозволяє енерговиробникам наживатися на різниці в ціні привозного вугілля та вугілля власного видобутку. «Ціна в порту Роттердама плюс доставка в Україну» – це пряма корупція. По-перше, ТЕС спалюють українське вугілля. По-друге, можна його завозити з Польщі та не сплачувати додатково 20% за логістику», – зазначив Сергій Кальцев.

Окремо він наголосив, що збільшення ціни для промисловості призведе до автоматичного зростання вартості готової продукції. «Формально, тариф для населення не зросте, але люди заплатять за ним через товари та послуги. В магазинах подорожчає все для виробництва чого використовується електрика: від кофтини до хлібини. Інакше кажучи, корупцію та надприбутки олігархів знову профінансують з кишень людей», – підсумував Сергій Кальцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ