Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пік захворюваності на COVID-19 на Волині триватиме мінімум тиждень, - лікарі

Пікові показники захворюваності на коронавірусну інфекцію на Волині реєструватимуть ще тиждень або й довше.
Лариса Дудковська

Про це під час брифінгу сьогодні, 11 листопада, заявила заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська, - інформує власкор Гал-інфо.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмили Тимощук нагадала, що з 8 листопада Волинь перебуває у червоній зоні, але кількість нових хворих на ковід поки не зменшується. Зокрема минулої доби на Волині зареєстрували 694 нових випадки. Одужали від коронавірусу 465 осіб.

На сьогодні на стаціонарному лікуванні в області пеербувають понад півтори тисячі чоловік. Водночас Тимощук підкреслила, що є позитивна динаміка: шпиталізували 105 волинян, а виписали із лікарні – 140.

Також, за її словами, в рази активізувалася вакцинальна кампанія на Волині. Нині щодоби роблять до 9 тисяч щеплень від COVID-19. Наразі вже в регіоні зробили понад 400 тисяч «уколів».

На сьогодні зроблено понад 400 тисяч. Першим щепленням на Волині 29,2% (Україна 38%), повністю імунізовано понад 18%.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська зауважила, що Україна вийшла на пік третьої хвилі ковіду.

«Пікові показники захворюваності на Волині будуть реєструватися ще тиждень або і довше», - сказала вона.

З її слів, нинішня хвиля пандемії розвивається значно швидше, ніж очікували. Вона перевищила значно пікові показники весняної хвилі.

Лише упродовж 10 днів листопада від коронавірусу померли 159 волинян, а протягом жовтня – ще 265. Одним із головних чинників стримання пандемії є вакцинація. Наразі на Волині першою дозою щепилися 31%, а повністю імунізовані – 20% населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ