Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулої доби на Львівщині виявили 7 застарілих боєприпасів

6 березня рятувальники 5 разів отримували повідомлення про "застарілі знахідки" - артилерійські снаряди, часів Другої світової війни. Про це повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини.
Піротехніки ДСНС продовжують знищувати застарілі боєприпаси

О 09:25 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що в с. Межиріччя Сокальського району під час прогулянки лісом, на відстані 1500 м від житлових будинків виявлено 2  предмети ззовні схожих на артилерійський снаряд та артилерійський постріл часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 09:49 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Голосковичі Бродівського району під час земляних робіт на присадибній ділянці , на відстані 25 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожих на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Крім того, о 11:11 надійшло повідомлення, що під час прогулянки лісом на відстані 2000 м від житлових будинків в с. Довгомостиська Мостиського району виявлено 2 предмет ззовні схожих на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 12:05, що в с. Броди на вул. Львівська, під час прогулянки, на відстані 400 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожих на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Також, 6 березня о 09:25 до рятувальників надійшло повідомлення що в с. Зимна Вода Пустомитівського району під час чергування на пості ДПС працівникам поліції, на відстані 800 м від житлових будинків виявлено 75 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. О 12:30 піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучили та знищили встановленим порядком.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ