Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ритуальну службу Львова зобов’язали розірвати укладений договір

Йдеться про договір, який «Гал-інфо» згадувало у публікації «Кладовища Львова від дерев очистить 23-річний директор (верхолаз) – за 648 тис.грн.» та на який, як виявилося, звернув увагу Західний офіс Держаудитслужби.

Кладовища Львова від дерев очистить 23-річний директор (верхолаз) – за 648 тисяч

Ця угода була укладена із фізичною особою-підприємцем зі Львова Дмитром Дробиною, 1996 року народження, який став переможцем тендеру, організованого ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" – щодо послуг «з видалення сухостійних, аварійних та фаутних дерев з територій кладовищ м.Львова». З боку комунального підприємства договір 28 квітня 2020 року підписав його директор Олег Герасимюк.

Водночас даним тендером через виявлені ознаки порушень законодавства у сфері публічних закупівель зацікавився Західний офіс Держаудитслужби, який провів моніторинг вищеназваної закупівлі.

У результаті, як зазначено у відповідному висновку, оприлюдненому на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель, Західний офіс Держаудитслужби зобов’язав ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" «здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень у встановленому законодавством порядку, зокрема, вжити заходів щодо розірвання договору та заходів щодо недопущення таких порушень в подальшому».

Тепер про головне порушення, на звернув увагу орган державного фінансового контролю. Йдеться про «довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи», яку ФОП Дмитро Дробина подав до ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" як учасник процедури закупівлі.

У висновку аудиторів зазначано, що вказана форма, зокрема, «містить такі обов’язкові реквізити, як підписи керівника (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу та посадової особи контролюючого органу, а також відбиток печатки контролюючого органу». Проте «подана ФОП Дробина Дмитро Олександрович довідка (файл – «Податкова.pdf») не містить підписів відповідальних посадових осіб контролюючого органу, відбитку печатки контролюючого органу та, відповідно, не є оригіналом документу або його копією, зробленою з оригіналу; не має накладеного кваліфікованого електронного підпису, що не є електронним документом у розумінні Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Висновок Західного офісу Держаудитслужби  Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» у даний час намагається оскржити в суді.

Позовна заява із проханням визнати протиправним та скасувати висновок аудиторів була подана до Львівського окружного адміністративного суду. Дану адмінсправу в порядку спрощеного позовного провадження розглядає суддя даного суду Гулкевич І.З.

На фото: та сама довідка «без нічого»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ