Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після викриття суддів до НАБУ почали активно звертатися заявники – Ситник

Після того, як детективами НАБУ на отриманні хабарів було викрито суддів, кількість заяв від громадян до Антикорупційного бюро про корупційні правопорушення у судовій гілці влади зросла в рази. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час зустрічі з інтернами Програми стажування у Верховній Раді України 2015–2016 років.

Він зазначив, що раніше детективи могли розраховувати тільки на власні зусилля у пошуку інформації.

«Передумови змін є. Зараз до НАБУ все більш активно звертаються заявники, тому що ми показали перші результати», – зауважив А. Ситник.

Директор Бюро ознайомив учасників зустрічі з ключовими моментами створення НАБУ, його структурою та пріоритетними завданнями.

Відповідаючи на запитання інтернів про те, чи не перетинаються обов’язки НАБУ та інших антикорупційних інституцій, зокрема Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), А. Ситник пояснив: «НАЗК на відміну від Антикорупційного бюро не є правоохоронним органом, воно займатиметься аналізом декларацій посадовців 1-3 категорій на відповідність рівню їх життя. Якщо буде виявлена невідповідність, яка має кримінальну складову, НАБУ порушуватиме кримінальне провадження, здійснюватиме розслідування. Супроводжувати основні процесуальні дії, підтримувати державне обвинувачення у суді – це вже завдання САП».

Зі слів директора Бюро, три вказані інституції доповнюють одна одну, кожна здійснює свою частину роботи, щоб охопити весь процес протидії корупції – від її виявлення до покарання корупціонерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ