Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

По іншу сторону: Українських дітей в росії "перевиховують" в таборах

У Росії та анексованому Криму існує мережа зі щонайменше 43 закладів, де дітей з України, віком від 4 місяців до 17 років, ідеологічно перевиховують.

Про це в детальному розслідуванні описує Підрозділ факультету охорони здоров'я Єльського університету в рамках проєкту Conflict Observatory, пише ВВС. 

Вони вважають, що з 24 лютого в ці табори потрапили понад 6000 українських дітей. На їхню думку, реальні цифри можуть бути значно вищими.

"Основна функція таборів - це, судячи з усього, політичне перенавчання. Щонайменше 78% із ідентифікованих таборів займаються систематичним перенавчанням, у ході якого українських дітей піддають впливу російськоцентричних ідей академічної, культурної, патріотичної чи військової сфери", - пишуть дослідники.

Велика частина цих закладів розташовані в Криму, ще близько 10-ти - біля великих російських міст, таких як Москва, Казань чи Єкатеринбург. Також є табори в Сибіру та на Дальному Сході.

Серед закладів, куди відправляли дітей з війни, університет також ідентифікував психіатричну клініку та організації, пов'язані з пошуком будинків для сиріт.

У російські табори під приводом "евакуації" або оздоровлення відправляють як тих дітей, які жили в Україні в дитбудинках (хоча вони не обов'язково є сиротами), так і дітей, які живуть разом зі своїми родинами.

Після таборів дітей із дитбудинків часто відправляють на усиновлення в Росії, а інших дітей батькам під різними приводами не віддають. Їх залишають у таборах на довший термін, ніж домовлялися - від кількох тижнів до кількох місяців, пишуть в Єльському університеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ