Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поблизу «Краковця» затримали трьох нелегалів з В’єтнаму

Сьогодні вночі, 6 серпня, співробітники відділу прикордонної служби «Краковець», завдяки мешканцям прикордоння, завадили порушенню державного кордону України групою нелегальних мігрантів, повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Затриманими виявились троє громадян В’єтнаму, двоє чоловіків та жінка без жодних документів. Зазначених осіб побачили мешканці села Старява, що на Львівщині, як ті близько 3-ї години ночі пішки прямували в сторону кордону з Польщею. Свідомі громадяни одразу зателефонували дільничному інспектору прикордонної служби, який спільно із групою реагування і затримав порушників кордону. Аби дійти до Польщі в’єтнамцям не вистачило лише одного кілометра. Наразі осіб затримано в адміністративному порядку, тривають заходи щодо встановлення обставин правопорушення.

Слід зазначити, що на сусідньому підрозділі, працівники відділу прикордонної служби «Шегині», запобігли порушенню кордону ще одним «шукачем кращої долі», вихідцем із Нігерії. Жінка африканської зовнішності, віком близько 20 років, прямуючи до Польщі, надала на паспортний контроль чуже посвідчення особи на повернення в Бельгію. Як згодом з’ясувалось, нігерійка намагалась видати себе за громадянку Бельгії, яка втратила свій паспорт в Україні і повертається додому. Однак перевіривши документи та бази даних, прикордонники змогли встановити підміну та завадити незаконному перетину кордону. Громадянку затримано в адміністративному порядку для встановлення особи та обставин правопорушення.

Протягом першого півріччя 2015 року прикордонники Мостиського загону у 16 випадках завадили незаконному перетину державного кордону України 27 особами. Всього за порушення законодавства з прикордонних питань було накладено штрафів на суму понад 220 тисяч гривень.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ