Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Борцям із незаконними будовами погрожують кислотою

Ярина Волошин
Ярина Волошин
Ігор Танячкевич
Ігор Танячкевич
Віктор Гануляк
Віктор Гануляк
Володимир Ошерович
Володимир Ошерович
Лідія Конюх
Лідія Конюх
1/7
Учора, 15 березня, у прес-центрі інформаційної агенції «Гал-інфо» відбулась прес-конференція на тему "Побиття активістів, які борються зі скандальними забудовами у Львові". Постраждалі активісти розповіли про погрози, побиття та про те, що начебто правоохоронні органи безпідставно закривають кримінальні провадження за фактами фізичних нападів на активістів.

"За минулий рік  зафіксовано 4 випадки побиття активістів та ще понад 10 погроз. Однак згодом постраждалі перетворюються у винуватців конфлікту", - зазначила активістка "Автономного опору" Ярина Волошин. 

Нагадаємо,  Гал-інфо вже писало про побиття активіста та  правозахисника громадської організації "Вартові закону" Ігоря Танячкевича, що бореться проти будівництва десятиповерхового житлового будинку на вул. Снопківській, 18.

Як розповів Ігор Танячкевич, на нього вже двічі  невідомі люди здійснювали напад.

"Вперше це сталось 28 січня 2015, тоді близько 19:00 на мене напали молодики спортивної зовнішності та почали бити металевими трубами. Наступний випадок стався 10 лютого цього року. Серед білого дня близько 10:00, один з нападників тримав трубу та мав маску на обличчі. Спочатку він вдарив мене по ногах трубою, однак я не впав, після чого він вдарив трубою мене в обличчя", - зазначив Ігор Танячкевич.

Чоловік пов'язує ці побиття із своєю активною діяльністю проти будівництва багатоповерхівки на вул. Снопківській, 18.

Ще один випадок нападу стався із активістом "Народної дії "Володимиром Ошеровичем. Чоловік проживає поблизу скандальної забудови на вул. Поповича, 6а.  Водночас, як він стверджує, ця адреса є фальшивою, а замовник  самовільно зайняв територію під будівництво. 

За словами  Володимира Ошеровича, невідомі напали на нього, однак чоловік мав газовий балончик, відтак зміг захиститися. 

Водночас із самовільною добудовою ще одного поверху та мансарди у будинку на вул. Івана Франка, 127 бореться активіст "Народної дії" Віктор Гануляк.

Як повідомив чоловік, цей будинок ще із 1910 року має три поверхи та є пам'яткою архітектури. Колишній директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів теж проживає у цьому будинку і, за словами Віктора Гануляка, саме Андрій Павлів і планує там збудувати собі ще поверх та мансарду.

"Я та сусіди просто не дозволили Павліву будувати у будинку те, що він захотів. Між нами є конфлікт", - додав чоловік.

Окрім того, історію про замах на своє життя розповіла активістка "Народної дії" та мешканка прилеглого будинку до будівництва на вул. Сахарова, 70 Лідія Конюх.

За її словами, забудовники порушили усі норми будівництва, також часто залякують активістів по телефону.

"Одного разу на суді мені сказали, щоб я більше так активно не виступала, бо мене обіллють кислотою. Через деякий час ввечері до мене постукали в двері поліцейські і попередили про те саме. Як з'ясувалось згодом, в той же час мою сусідку, яка живе в сусідньому під'їзді в тій же самій квартирі як і я, облили водою. Відтак, я припускаю, що це саме мене хотіли так залякати", - розповіла жінка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ