Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Події на Миколаївщині – це результат розбещення, до якого ми довели нашу владу

Якщо влада не отримує опору з боку суспільства, вона корумпується і розбещується, і сьогоднішні події у селищі Врадіївка на Миколаївщині – це результат того розбещення, до якого ми довели владу. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив український правозахисник, публіцист, віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович.

«Спостерігаючи за цими подіями, ми бачимо, як в муках народжується громадянське суспільство. Як люди реагують на очевидну кривду. Поки що, на жаль, маємо спалахи такого відчайдушного обурення людей то тут, то там, але все суспільство загалом залишається заклопотаним своїми справами і не реагує на рівні всієї держави.

Резонанс від цих подій якийсь час ще відчуватимемо, та  якщо влада не отямиться, настане момент, коли обурення зрезонує на всю державу. І отоді, на жаль, влада буде мати великі проблеми, і суспільство буде мати великі проблеми, бо завжди краще узгодити конфліктні ситуації мирно і ефективно з точки зору справедливості», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, про відсутність реакції на події у Врадіївці з боку опозиції, церкви, суспільних інституцій тощо Мирослав Маринович зазначив, що не має пояснень цьому: «Якби мав пояснення, я би спробував це вилікувати».

Проте, на думку правозахисника, відсутність реакції свідчить про те, що стан суспільства хворобливий. 

Фото zarvanytsya.org.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ