Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

Сім'я нападника «Динамо» придбала обладнання для пологового будинку на Львівщині

Нападник київського «Динамо» Артем Кравець разом з дружиною Ганною придбали обладнання для пологового будинку у райцентрі Сокаль на Львівщині, інформує офіційний сайт київського клубу.

Наприкінці минулого року Артем, виступаючи в оренді у іспанські «Гранаді», розпочав масштабний благодійний аукціон. У нього з’явилися футболки зірок «Реал Мадрид» а також Фернандо Торреса, Суареса, Неймара, майка одного з найкращих клубів світу ФК «Барселона» з автографами гравців команди. Також Артем запропонував в якості лоту свою футболку збірної України, в якій він забив переможний м'яч у ворота збірної Фінляндії з автографами всіх гравців національної команди і всіх тренерів. А ще футболку всесвітньо відомого гравця, володаря «Золотого м'яча», а нині головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка з автографом.

Також усі, хто забажає, могли переслати кошти на банківську карту, реквізити якої були доступні на сторінках Артема в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

За підсумками аукціону Артему і Ганні вдалося зібрати значну суму. Виручені кошти пара вирішила скерувати на устаткування для пологового відділення центральної районної лікарні міста Сокаль (Львівська обл.). А спонсор, який придбав одну з футболок, погодився оплатити ремонт.

У пологовому відділенні не було навіть найнеобхіднішого обладнання, а тепер з'явилося сучасне устаткування. Зокрема, Ганна і Артем придбали і передали в лікарню: апарат УЗД, відкриту реанімаційну систему, лампу для фототерапії, інкубатор для новонароджених, пульсоксиметр неонатальний, апарат для відсмоктування слизу у новонароджених, ліжка для немовлят - 5 шт.,  столи для сповивання для пологових залів - 3 шт., матраци з підігрівом - 3 шт.

Оскільки Сокаль - це районний центр, в лікарні цього міста з'являються на світ малюки з усіх окружних сіл і маленьких містечок. Щорічно тут приймають 850 пологів. Тепер, завдяки родині Кравців, діти будуть народжуватися в поліпшених умовах.

На прощання Артем і Аня подарували пологовому відділенню футболку з автографом і найкращими побажаннями для майбутніх мам і їхніх діток.

«Це довгоочікуваний день для всього колективу, - зізнався головний лікар Сокальської районної лікарні Роман Швед. - Цього обладнання нам дуже не вистачало, особливо важливо, що воно нове. Ми обслуговуємо велику кількість людей, оскільки до нас приїжджають і зі Львова, і з сусідніх областей і районів. Завдяки Артему і Ані ми зможемо ще більше і якісніше допомагати людям».

«Таку масштабну благодійну допомогу ми отримали вперше, раніше нам передавали не нове, а вже вживане устаткування - поділилася емоціями завідуюча пологовим відділенням Надія Кравцова, яка працює тут уже 31 рік. - Наше відділення розраховане на 32-х пацієнтів. У нас знаходяться і вагітні жінки, і породіллі і ті, хто вже народив. Аня і Артем самі звернулися до нас і запропонували допомогу, що в наш час зустрічається дуже рідко. Список обладнання ми складали дуже ретельно, в ньому те, що нам дійсно, вкрай необхідно. Тепер у нас є апарат УЗД, який є незамінним помічником в нашій роботі.

Раніше в пологовому будинку такого апарату не було, і ми були змушені використовувати загальний лікарняний апарат - стаціонарний, а не портативний, і в разі терміновості, доводилося транспортувати пацієнтку в поліклініку на третій поверх, що було вельми проблематично.

Завдяки лампі фототерапії ми тепер можемо набагато ефективніше допомагати дітям, які народжуються з конфліктом резус-факторів (коли у одного з батьків він позитивний, а у іншого - негативний) або груп крові. Взагалі, у неї дуже широкий спектр дії. Попередній нашій лампі було дуже багато років, вона використовувалася з 1981-го року і вже не була достатньо ефективною.

За допомогою відсмоктувача для новонароджених тепер ми можемо викачувати слиз, якщо дитина встигла його захопити в ротову порожнину під час пологів. Також дуже хороша річ пеленальний столик з підігрівом. Раніше такий столик ми підігрівали звичайними грілками, а тепер температуру вдасться автоматично підтримувати на рівні 23-25 ​​градусів».

FC Dynamo Kyiv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ