Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пограбування музею в Дрездені: оголошено винагороду в півмільйона євро

Слідство обіцяє винагороду за інформацію, яка допоможе в розслідуванні крадіжки коштовностей зі скарбниці "Зелене склепіння". Поліція вважає, що злочин був скоєний бандою зловмисників.
Поліція розслідує пограбування музейної скарбниці

Поліція Дрездена у четвер, 28 листопада, оголосила винагороду розміром півмільйона євро за допомогу в розслідуванні  пограбування музейної скарбниці "Зелене склепіння". Винагорода буде виплачена за інформацію, яка допоможе в розслідуванні, встановленні та затриманні зловмисників та виявленні викрадених коштовностей, - передає DW.

Розслідуванням справи керуватиме департамент організованої злочинності прокуратури Дрездена. Кількісний склад спеціальної комісії з розслідування злочину збільшили на 20 правоохоронців - до 40 людей.. "Ми використаємо усі засоби, аби розкрити цю справу", - заявили начальник поліції Саксонії Горст Кретцшмар (Horst Kretzschmar) та прокурор Клаус Ревекамп (Klaus Rövekamp).

Проведення криміналістичної експертизи у приміщенні музею буде завершено найближчим часом. Після цього необхідно буде провести ремонтні роботи. Поки невідомо, коли скарбницю знову відкриють для відвідувачів.

Слідству відомо про чотирьох зловмисників, а тому підозрюють, що злочин був організований бандою, повідомив речник прокуратури. Пограбування скоїли двоє людей, які вкрали одинадцять повних комплектів та близько десяти окремих частин прикрас з діамантами.

Шанси на те, що коштовності спливуть на ринку непошкодженими та будуть повернуті музею, дуже низькі, вважає детектив у сфері ринку творів мистецтва Віллі Корте (Willi Korte). "Я побоююся, що камені будуть викопирсані і продані поодинці", - зазначив він.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, з музею у Дрездені викрали прикраси на мільярд євро.

Пограбування у скарбниці "Зелене склепіння"  було скоєне в ніч на понеділок, 25 листопада. Раніше видання Bild повідомило про те, що вартість викрадених об'єктів становить близько одного мільярда євро. "Зелене склепіння" - колишня скарбниця саксонського курфюрста Августа Сильного. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ