Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Політехніка-Галичина” у „Фіналі чотирьох”

У другому чвертьфінальному матчі Кубка України з баскетболу львівська „Політехніка-Галичина” в гостях поступилася БК „Черкаські мавпи”. Однак за сумою двох поєдинків саме львів’яни здобули путівку у „Фінал чотирьох”, поєдинки якого пройдуть 8 – 9 лютого наступного року.
„Черкаські мавпи” – „Політехніка-Галичина” (Львів) – 97:70 (25:22, 25:23, 27:13, 20:12). 23 жовтня. Черкаси. Палац спорту "Будівельник". 1000 глядачів. 
Судді: Драбіковський, Чайковський, Бабик.
„Черкаські мавпи”: Андрюкайтіс (18), Ель-Хатіб (21), Лебедєв (13), Ревзін (5), Роджерс (10), Стрейт (4), Чековскі (11), Ярутіс (15).
„Політехніка-Галичина”: Анненков (7), Зубрицький (18), Голубєв (11), Гуртовий (13), Улянко (5), Жужа (0), Лемик (8), Кузьмін (8), Загайнов (0), Булаїч (0), Коровяков (0), Швець (0).
 
Перед повторним кубковим поєдинком черкаських та львівських баскетболістів практично ніхто не сумнівався в тому, що путівка у „Фінал чотирьох” у „політехніків” практично в кишені. Не змінилася ця думка і після першої половини матчу в Черкасах. Адже перевага господарів складала лише 5 очок (50:45), а відіграти „мавпам” треба було аж 30.
Однак після великої перерви на майданчику палацу спорту „Будівельник” почали відбуватися неймовірні події. У третьому періоді черкащани відіграли одразу 14 очок і в них з’явилася реальна надія на позитивний результат за підсумком обох поєдинків. Адже на цей момент на табло горіли цифри 77:58. В заключній чверті підопічні Андрія Подковирова продовжили нарощувати свою перевагу, але встигли збільшити її лише до 27 очок. Отож баскетболісти „Політехніки-Галичини” хоча і добряче попсувала нерви своїм тренерам та вболівальникам, але путівку у „Фінал чотирьох” все ж вибороли. Додамо, що вирішальні поєдинки Кубка України відбудуться 8 і 9 лютого наступного року. Окрім підопічних Валентина Вороніна боротьбу за почесний трофей продовжать БК „Київ”, маріупольський „Азовмаш” та БК „Сумихімпром”. Цілком ймовірно, що „Фінал чотирьох” відбудеться у Львові.    
Андрій Подковиров, головний тренер "Черкаських мавп":
- Дух колективізму вже відчутний. Нарешті я побачив щось схоже на командні взаємодії. Надалі залишається лише їх удосконалювати. Гадаю, що хлопці вже не повернуться до тих ігор, що демонстрували «до». Також зараз продовжується пошук центра. Насправді це дуже складна задача. Але доки ми її не вирішимо – команда залишатиметься неукомплектованою.
Валентин Воронін, головний тренер "Політехніки-Галичини":
- Матч був складний. Основну роль зіграла психологія. Прямої установки гри на утримання не було, тим паче цю зустріч мої хлопці саме так і сприймали. Також не було потреби ризикувати. Хоча варто визнати, що довелося понервувати у третій чветрі, коли «Мавпи» відірвалися на +19. Врешті, свою задачу ми виконали.
Володимир Гуртовий, форвард "Політехніки-Галичини":
- Сьогодні Черкаси значно «додали» у своїй грі порівняно з попередньою. Але й ми були не з тим запалом, що вдома. Сьогоднішню зустріч вирішила лише психологія.
Мартінас Андрюкайтіс, форвард "Черкаських мавп":
- Складно грати у центрі. Тому, що ні я, ні Роджерс не граємо в цьому амплуа. Сьогодні так склалося ситуативно. А що робити, коли більше немає великих? Щодо гри, то звичайно «стіни допомагають» і температура повітря не мінусова, як у Львові. Шкода, що так трохи не вистачило до виходу у „Фінал чотирьох”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ