Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліцейські Львівщини показали як чотирилапі наближають українську перемогу

Фото - Поліція Львівщини
Фото - Поліція Львівщини
Фото - Поліція Львівщини
Фото - Поліція Львівщини
1/2
З перших днів повномасштабного вторгнення інспектори-кінологи та їх вірні чотирилапі помічники, окрім виконання своїх звичних обов’язків, залучені до виконання службово-бойових завдань.

Уявити роботу поліції без службових собак – неможливо, наголошують у Поліції Львівщини.

Вони допомагають правоохоронцям у всьому – під час патрулювання, затримання зловмисників, розшуку безвісно зниклих людей, виявленні зброї, вибухівки та наркотиків. Також чотирилапі допомагають поліцейським у розкритті злочинів.

Від початку цього року понад 170 кримінальних правопорушення, скоєні на Львівщині, були розкриті за їх участі.

Разом з поліцейськими-кінологами службові собаки залучаються до виконання службово-бойових завдань – несуть службу на блок-постах, патрулюють територію, виявляють підозрілих осіб та небезпечні предмети, зокрема зброю, міни та вибухівку, у такий спосіб наближаючи перемогу.

"Кожен службовий собака, який «прибуває» на службу в поліцію обов’язково проходить загальний курс дресирування, після чого, в залежності від здібностей, їх починають вчити за спеціальностями - пошук вибухових речовин та зброї, наркотичних речовин, людей, розшук та затримання зловмисника", - розповідають в поліції.

Як відомо, сьогодні у Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції у Львівській області працює 21 службовий пес. Серед них – молоде поповнення: двоє цуценят породи «німецька вівчарка» - Багіра та Шері. Скоро вони замінять досвідчених службових собак, які добросовісно відслужили та «підуть на пенсію».

А поки що інспектори-кінологи та їх вихованці несуть щоденну службу, зокрема й у зоні проведення активних бойових дій, наближаючи нашу Перемогу – день, коли останній російський загарбник залишить нашу землю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ