Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція нагадує про правило ближніх фар з 1 жовтня

До уваги водіїв: поліцейські Львівщини нагадують, що від 1 жовтня рухатися вдень поза межами населених пунктів можна лише з увімкненим ближнім світлом фар.

Вже від цієї суботи і до 1 травня на заміських дорогах за межами населених пунктів транспортні засоби зобов'язані рухатися у світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар. Це зробить ваш автомобіль помітним на дорозі та суттєво зменшить ризик потрапити у ДТП.

Згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху України, від 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

У вказаний період це правило діє цілодобово.

Також в умовах недостатньої видимості в світлий час доби замість або разом з ближнім світлом фар можна вмикати протитуманні фари, а в темну пору доби на неосвітлених ділянках дороги - тільки з ближнім або дальнім світлом фар.

За невиконання правила водії можуть бути притягнуті до відповідальності за ч.2 ст.122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вимога пов'язана з тим, що світловий день стає коротшим, а осінньо-зимовий період дощів та туманів спричиняє недостатню видимість на дорозі. Ближнє світло фар зробить вас більш помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Бережіть життя та здоров’я – своє та інших!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ