Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція шукає аноніма, що «замінував» два ПТУ у Львові

Повідомлення про вибухові пристрої у навчальних закладах не підтвердилися, відкрито кримінальне провадження, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській областi.

Як повідомляло вчора Гал-інфо, невідомий "замінував" одразу два ПТУ у Львові.

Працівники поліції встановлюють особу аноніма, який 16 травня, близько 17.00, повідомив на оперативну лінію «102» про замінування двох навчальних закладів у Сихівському районі Львова – на вул. Зеленій, 151а (ПТУ № 33) та вул. Пимоненка, 15 (ПТУ № 64).

З будівлі ПТУ на вул. Зеленій було евакуйовано 35 учнів та 7 працівників закладу, у навчальному закладі на вул. Пимоненка, на момент отримання повідомлення навчальний процес закінчився, евакуація не проводилася.

Після проведеного обстеження приміщень та прилеглих територій навчальних закладів вибухотехніками та кінологами – вибухових та вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Правоохоронці встановили, що анонімне повідомлення було здійснено з таксофону, який знаходиться на території Сихівського району Львова. Проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ