Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політичний експерт Тарас Загородній розставив крапки в питанні легітимності влади

Як написав у своєму блозі на Цензор.НЕТ керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній, в інфопросторі регулярно з'являються повідомлення стосовно легітимності Зеленського після 20 травня, тобто 5-річного терміну його повноважень.

Він вказав на те, що в Україні діє офіційний режим воєнного стану, а згідно з Конституцією та законами України, президент та Верховна Рада продовжують виконувати свої повноваження до наступних виборів, які повинні відбутися після завершення війни.

Також Тарас Загородній посилається на роз'яснення юристів, які стверджують, що норма закону, що продовжує повноваження президента під час воєнного стану, не суперечить Конституції. Він також вказав на позицію ЦВК, яка визначає, що президент виконує свої повноваження до вступу новообраного президента.

Загородній зауважив, що тема "нелегітимності" Зеленського вигідна в першу чергу росіянам та їхнім прихильникам, які, за його словами, активно розкручуватимуть цю ідею для впливу на український і міжнародний інформаційний простір. Загородній наголосив на необхідності бути обачними та не недооцінювати російські спецслужби.

Він закликав українців пам'ятати, що вибори повинні бути справжнім вираженням волі народу. Тому лише після закінчення воєнного стану парламент протягом 90 днів призначить дату голосування за президента і Верховну Раду, а результати будуть залежати тільки від волі українського народу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ