Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польща і Ватикан видали спільну марку

Марка видана з нагоди столітнього ювілею відновлення дипломатичних відносин між Польщею та Ватиканом. Про це пише Польське радіо.

Сьогодні вийшла спільна марка Пошти Польщі (Poczta Polski - національний оператор поштового зв'язку Польщі - ред.) та Ватикану, видана з нагоди столітнього ювілею відновлення дипломатичних відносин між Польщею та Апостольською столицею. Урочиста презентація відбулася в осідку Апостольської нунціатури в Польщі.

На марці є зображення маршала Юзефа Пілсудського на фоні Бельведерського палацу і папи Бенедикта V у базиліці святого Петра. Голова Пошти Польщі Пшемислав Сипнєвський сказав, що марка має символічне значення і нагадує про визнання Святим престолом відновлення польської держави 30 березня 1919 року. Автором дизайну марки є Стефано Моррі. Марка номіналом 5 злотих вийшла в обіг тиражем 240 тисяч примірників.

Голова Ватиканського філателістичного та нумізматичного відділу Пошти Ватикану Мауро Олів'єрі заявив, що Ватиканський філателістичний офіс з великим задоволенням прийняв прохання Апостольського нунція та пропозицію посла Польщі щодо співпраці. «Історія дипломатичних відносин між Польщею та Святим престолом досить складна і позначена темними періодами в історії польського народу», - сказав Мауро Олів'єрі. Він нагадав, що перші дипломатичні відносини між Ватиканом і Польщею відносяться до 1555 року, коли перший папський представник у званні нунція прибув до Варшави.

Марка, присвячена 100-річчю відновлення дипломатичних відносин між Польщею та Ватиканом є ще одним результатом співпраці філателістичного офісу Ватикану з Поштою Польщі. Раніше спільно видано марку з нагоди 25-річчя понтифікату папи Івана Павла ІІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ