Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польська сторона реально зацікавлена в тому, щоб польсько-українські стосунки мали позивний розвиток, — о. Стефан Батрух

Отець Стефан Батрух, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Любліна (Польща) сьогодні, 7 вересня 2006 року, під час веб-конференції на офіційній сторінці УГКЦ назвав реальні кроки з боку громадян Польщі щодо примирення українського та польського народів.

«З 2000 року діє капітула польсько-українського поєднання, членами якої є відомі польські політики та церковні ієрархи. Перша нагорода цієї капітули була вручена під час візиту Івана Павла ІІ в Україну ректору ЛНУ ім. Франка  Іванові Вакарчуку та директору Інституту Центрально-Східної Європи у Любліні Єжи Клочовському, а також представникам громади одного українського села, які упродовж довгих років зустрічаються і проводять спільні заходи. Досі відбулося вже три тури нагородження поляків і українців, — розповів  о. Стефан Батрух. — Друге – це нагородження Архієпископом Жицінським тих українців і поляків, які в період українсько-польських конфліктів ставали на боці примирення. Третє – це присутність Блаженнішого Любомира Гузара на запрошення примаса Польщі кардинала Глемпа на зустрічі молоді в Лєдниці, де Глава УГКЦ міг звернутися зі словом до представників молодого покоління Польщі. Четверте – це присутність Блаженнішого Любомира на запрошення кардинала Дзівіша з Кракова на урочисті в Кальварії Зебжидовській (біля Кракова), де він міг звернутися зі словами заохочення до співпраці між поляками і українцями (було 100 000 прочан). Це свідчить, що польська сторона реально зацікавлена в тому, щоб польсько-українські стосунки мали позивний розвиток».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ