Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські прикордонники організували для українських дітей зимовий табір

Напередодні Водохреща, додому, через пункт пропуску «Краковець», що на українсько-польському кордоні, після відвідання зимового табору у Польщі, повернулись діти з сімей прикордонників – учасників антитерористичної операції на сході України. Троє діток було із сімей загиблих героїв-прикордонників, повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Відпочинок у Республіці Польща було організовано Головною Комендатурою Прикордонної Варти та Польським Червоним Хрестом. Безпосередньо ініціатива та забезпечення заходів з дітьми належала службовцям Бещадського відділу Прикордонної Варти в Перемишлі за фінансової підтримки Підкарпатського Окружного відділу Польського Червоного Хреста в місті Жешув.

Протягом тижня, з 09 по 17 січня 2015 року, 40 українських хлопців та дівчат, віком від 9 до 16 років мали змогу відвідати різноманітні культурні та відпочинкові місця польського Підкарпаття. Для дітей було організовано досить таки розважальний план заходів. Відвідані, між іншим, підземні тунелі, природничий музей та телевізійна студія міста  Жешува, святкові ярмарки, музей скла у місті Кросно, споруду гідроелектростанції в місті Соліна, аеропорт Жешува та плацувки прикордонної варти «Жешув-Ясьонка». Були також і в горах у Бескидах, де прогулялися одним із  туристичних маршрутів та спекли «барбекю».

На завершення відпочинку дітей у Польщі, службовці підкарпатського червоного хреста спільно з прикордонною вартою, як подарунок, закупили кожному учаснику табору фірмове спортивне взуття. Для цього, зазначимо, службовцями Бещадського відділу ПВ РП було організовано добровільний збір коштів та зібрано 3 тисячі польських злотих. А перед дорогою додому дітям було вручено ще святкові подарунки із ласощами та свіжими фруктами.

Відпочинок промайнув миттєво, оскільки був надзвичайно насиченим та цікавим, діти були неабияк вражені теплим прийомом та цікавою програмою. Не зчулися, як вже в українському пункті пропуску їх зустрічали  та проваджали додому свої українські прикордонники. Приємно і радісно коли сусіди готові допомогти і на ділі підставити своє дружнє плече.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ