Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Полтавщина долучилась до впровадження проекту інклюзивної освіти

1/3
Як проінформували 31 жовтня в Офіційному інтернет-представництві Президента України, Марина Порошенко та голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Полтавщина стала вже 23-м регіоном України, в якому реалізується цей проект.

За словами дружини Президента, «після прийняття Закону України про запровадження інклюзивної освіти на всіх рівнях, в області функціонує 192 інклюзивні школи, у яких навчається 548 дітей з особливими освітніми потребами. Також працює 29 інклюзивних дитячих садочків. У закладах професійно-технічної освіти здобувають професію 362 «особливих» учня, а у вищих навчальних закладах  – 437 таких студентів. Заклади позашкільної освіти Полтавщини успішно розвивають таланти і здібності в 360 дітей з  особливостями психофізичного розвитку».

Завдяки розвитку інклюзивної освіти, створенню архітектурної доступності та організації підвезення до закладів освіти дітей сільської місцевості, які цього потребують, з кожним роком зменшується кількість учнів на індивідуальній формі навчання.

Із метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами Марина Порошенко передала Валерію Головку проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Ще однією важливою складовою інклюзивної освітньої реформи є відкриття мережі сучасних Інклюзивно-ресурсних центрів, які прийшли на заміну застарілій системі психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК).

У ході візиту в Полтавську область Марина Порошенко взяла участь у відкритті Інклюзивно-ресурсного центру в с. Демидівка Кременчуцького району, який створено за проектом Фонду Порошенка. Наразі в області функціонує 12 таких центрів. Загалом в області заплановано відкрити 32 ІРЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ