Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поляки затримали російського шпигуна

Польська влада офіційно підтвердила інформацію про арешт минулого року російського шпигуна, повідомляє Кореспондент.

Як повідомили в прес-службі Агентства внутрішньої безпеки Польщі (АВБ), росіянин, затриманий в лютому 2009 року, якого зараз утримують у варшавському слідчому ізоляторі, був "класичним нелегалом": він довго жив у Польщі, мав там посвідку на проживання, був власником невеликої фірми, чудово володів польською мовою.

За словами представника АВБ, заарештований торгував оптикою для мисливських рушниць, а серед його клієнтів були високопоставлені генерали Війська польського і власники підприємств енергетичного сектора. Під час спільного полювання шпигун нібито активно цікавився планами модернізації польської армії та енергетичних підприємств. Ім'я затриманого представник АВБ назвати відмовився.

Під час арешту шпигун чинив опір, і співробітникам АВБ довелося брати квартиру штурмом. Там, зокрема, контррозвідники, за їх твердженням, виявили пристрій для шифрування і передачі даних. За польським законодавством шпигунові загрожує десять років в'язниці.

Раніше польське видання Dziennik Gazeta Prawna не відкидало, що саме затримання російського шпигуна у Польщі стало причиною відставки глави ГРУ генерала Валентина Корабельникова, який залишив свою посаду в квітні минулого року. За офіційною версією, причина відставки 63-річного генерала - реформа ГРУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ