Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помер багаторічний директор «Краківського ринку» Володимир Кожан

Сьогодні на 78-му році життя помер колишній Почесний консул Республіки Казахстан у Львові, ексдепутат обласної ради, багаторічний директор «Краківського ринку» Володимир Дмитрович Кожан.

Повідомило видання Леополіс, з посиланням на рідних померлого.

Народився Володимир Дмитрович 22 січня 1946 року у с. Гута тодішнього Буського району Львівської області. Навчався у Львівському сільськогосподарському інституті та Львівському торгово-економічному інституті. 28 років поспіль він очолював один з найбільших і найстаріших у Львові ринків.

Володимир Кожан – був головою Західноукраїнської спілки промисловців і підприємців, головою Львівської обласної організації роботодавців, авторитетною особистістю, громадським і політичним діячем. З 2002 по 2007 рр. був Почесним Консулом Республіки Казахстан у Львові. У 2006-2010 роках Володимир Кожан був депутатом Львівської обласної ради (фракція «Наша Україна»), членом колегії Львівської облдержадміністрації.

За свою багаторічну працю та громадянську позицію Володимир Кожан нагороджений орденами «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступеня, Почесними Грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Упродовж багатьох років Володимир Кожан займався активною благодійною діяльністю, є знаним у Львові меценатом. Особливо опікувався школами та сиротинцями у Львові та Буському, Радехівському і Бродівському районах Львівщини. За власні кошти придбав комплект апаратури для ультразвукової діагностики для однієї із районних лікарень області. За фінансової підтримки Володимира Дмитровича відреставрований пам’ятник Кобзареві в Радехові.

Нещодавно за його ініціативою відбулося відновлення унікальної історичної пам’ятки, що дивом збереглася у промисловій зоні Львова. Йдеться про високу колону з фігурою Скорботного Ісуса Христа на території колишнього цвинтаря, що на вулиці Зеленій, 251.

За доброчинність і внесок у розбудову храмів різних конфесій свого часу був нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира трьох ступенів, орденом святого Юрія Переможця від Української Православної церкви, лицарським орденом святого Папи Сильвестра від Апостольського престолу (Ватикан), почесною грамотою Глави УГКЦ, орденом святого Андрія Первозванного від УАПЦ. За благодійну допомогу українським миротворцям у Боснії і Косово нагороджений медаллю ООН. Володар «Золотої фортуни» у номінації «Європейський рівень обслуговування торгівлі». За активну участь у відновленні козацького руху Володимиру Кожану було вручено Золотий козацький хрест. Він був справжнім патріотом держави, шанував українські традиції і славетних предків. Завжди активно допомагав військовим.

У житті Володимир Кожан завжди керувався принципом: «Спішімо робити добро, пам’ятаючи заповідь Святого Івана Золотоуста: «Як ми ставимося до ближнього, так і Бог буде ставитися до нас».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ