Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 150 дітей з Донеччини прибули до Львова на оздоровлення

Проєкт літнього відпочинку дітей з Донеччини став можливим завдяки домовленості Львівської і Донецької обласних військових адміністрацій. Він має назву «Пізнай Львівщину».
Фото: ЛОВА

«Окрім курсу з оздоровлення, в одній із наших санаторних шкіл на дітей чекає цікава програма: спортивні ігри, майстер-класи, екскурсії. Нехай набираються сили, наснаги, здоров'я та позитивних емоцій, бо саме їм розбудовувати Україну у майбутньому», – зазначила представниця департаменту Ореслава Хомик.

Усього разом із дорослими прибуло 164 особи. Це діти зі шкіл 11 громад Донецької області, зокрема, Краматорської, Курахівської, Покровської територіальних громад.

«Приїхали, аби відвернути свою дитячу увагу від сирен страшної війни. На жаль, Львів зустрів їх теж сиреною. Війна повсюди. Але ми усе витримаємо і переможемо. Головне буди єдиною українською родиною», – додала Ореслава Хомик.

Діти з Донеччини будуть оздоровлюватись у нас все літо. Кожна зміна триватиме 10 днів. Усього планується охопити відпочинком близько 1000 дітей. Формат – літній табір: екскурсії, подорожі, майстер-класи, ігри.

Водночас проєкт «Пізнай Львівщину» це не лише про дозвілля. Серед інших цілей –  надати психологічну підтримку школярам, сприяти дружнім стосункам між підлітками різних регіонів, ознайомити з культурою та історією Галичини.

Департамент освіти та науки Львівської ОДА звертається до перевізників, музеїв, волонтерів з проханням допомогти організувати екскурсії для наших дітей з Донеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ