Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 200 народних умільців представили свої роботи на „Карпатському вернісажі”

9 та 10 вересня на майдані Шептицького в Івано-Франківську відбувся Другий фестиваль народного декоративно-прикладного мистецтва «Карпатський вернісаж» - повідомили в Раді з туризму Карпатського регіону.
Понад 200 майстрів, умільців та митців з 18 областей України представили на виставку-ярмарок свої роботи. Близько 100 учасників з Прикарпаття, 50 майстрів репрезентують інші області Карпатського регіону. Участь у заході взяли умільці з Новосибірську (Росія), які представили вироби з берести.
Загалом було проведено понад 100 майстер-класів з ткацтва, вишивки, гончарства, плетіння з лози і бісеру та ін. Усі гості «Карпатського вернісажу» мали можливість опанувати і відтворити особливості різних видів прикладного мистецтва, отримати індивідуальний урок у народних майстрів.
Вперше ярмаркова частина акції доповнена кінопереглядом. У перший день фестивалю на вул. Низовій, 2 біля приміщення Івано-Франківського обласного художнього музею демонструватимуться документальні фільми про особливості культури, традицій і ремесел Карпатського регіону. Для усіх партнерів фестивалю було організовано концерт камерної музики від “Гармонія Нобеле”.
У виставкових залах Художнього музею з 13 до 24 вересня експонуватиметься добірка робіт майстрів вернісажу. Колекція буде виставлена на огляд і на продаж.
Організаторами фестивалю виступили Рада з туризму Карпатського регіону, Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини за підтримки Міністерства культури і туризму України, Івано-Франківської облдержадміністрації, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ