Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 250 працівників «Львівської залізниці» пікетують Кабмін

Сьогодні, 16 червня, близько двох тисяч представників профсоюзу залізничників та транспортних будівельників України, зокрема й делегація Львівської залізниці у складі 260 працівників, пікетували Кабінет Міністрів України, протестуючи проти передачі галузевих медичних та навчальних закладів у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України і припинення їх фінансування з бюджету. Виїзд львівських залізничників до Києва організував Дорожний комітет профспілки Львівської залізниці. Очолює делегацію голова цього комітету Андрій Сенишин.

Наразі представників профспілки запросили до Міністерства фінансів для обговорення проблеми.
Нововведення Кабінету Міністрів суттєво зачіпають інтереси працівників Львівської залізниці, адже на її території діє розгалужена мережа медичних закладів, а також низка профільних навчальних закладів, зокрема львівський факультет Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка Лазаряна, Львівський технікум залізничного транспорту та інші.
Нагадаємо, що 11 травня 2006 року уряд затвердив фінансовий план державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниці», у якому, за словами генерального директора Василя Гладкіх, скорочено фінансування низки соціальних програм, запланованих на суму 219 млн грн, що на 98,2 млн грн менше, ніж торік.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ