Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 300 мешканців Київщини вважаються зниклими через війну

Зниклими безвісти значаться 317 жителів Київської області, про їх долю нічого не відомо, ще 190 мирних жителів області, за оперативною інформацією, перебувають у РФ.

Про це в інтерв'ю Інтерфаксу повідомив начальник Головного управління Нацполіції України в Київській області Андрій Нєбитов.

"На сьогодні зниклими безвісти під час активних бойових дій на території області вважаються 317 осіб", - сказав він. 

Він уточнив, що щодо жодного з них немає інформації. "Сподіваємося, що вони теж перебувають десь у полоні, але з урахуванням того, як вбивали і катували окупанти наших людей, розуміємо, що вони вважатимуться зниклими безвісти доти, доки не знайдемо їх тіла", - додав начальник поліції області.

Він зазначив, що багато тіл були повністю знищені й важко не те, що ідентифікувати, а навіть знайти їх останки.

"Ті тіла, які ми знаходили нещодавно, були зариті в ямах, де були ворожі позиції. Наразі більшість цих місць обстежено, але розуміємо, що якщо окупанти закопували глибше або викидали тіла у водойми, то навряд чи швидко знайдемо всіх", - зазначив Нєбитов.

Начальник обласної поліції також повідомив, що за оперативною інформацією, 461 громадянин України перебуває на території РФ. "Із них 190 - цивільні жителі Київської області, 271 - військовослужбовці та представники інших воєнізованих формувань України", - уточнив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ