Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 6 годин львівські медики боролись за життя 48-річного пацієнта

Чоловікові провели складну операцію з видалення сечового міхура разом з двома злоякісними новоутворами та повністю сформували новий міхур з тонкого кишківника. Про це повідомили 30 червня на Facebook-сторінці "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова".
Фото Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Пацієнт приїхав до львівської лікарні з Волинської області зі скаргами на болі внизу живота, утрудненим сечопуском та наявностю крові в сечі. Провівши всі необхідні обстеження, медики виявили два новоутвори в сечовому міхурі 10 та 6 сантиметрів. Чоловік не міг повірити, що з ним могло таке трапитись, думав, це запалення нирок, а недуга була уже на останній стадії.

Вихід один – операція. Так, провели радикальну цистектомію з ілеоцистопластикою. Простішими словами, видалили сечовий міхур, навколишні лімфатичні вузли й простату. А з тонкого кишківника сформували новий сечовий міхур.

Це вкрай складна та непередбачувана операція, оскільки охоплює не тільки видалення сечового міхура, а й етап формування нового функціонуючого органу.

На щастя, операція пройшла успішно. Чоловіка чекає тривале лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ