Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 7 тис. боржників аліментів оголошено в розшук

За перший місяць дії закону про посилення відповідальності за несплату аліментів понад 7 тис. боржників оголошено в розшук, - Еспресо.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"За місяць (з початку дії закону про посилення відповідальності за несплату аліментів - ред.) працівники виконавчої служби Мін'юсту винесли майже 75 тис. постанов про обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 72 тис. постанов про заборону керувати автомобілем, понад 70 тис. заборон користуватися зброєю і полювати. Понад 7 тис. боржників оголошено в розшук", - розповів міністр.

За його словами, подібні заходи є дієвими.

"Один з боржників заборгував майже 80 тисяч гривень. Державні виконавці направили на його адресу постанову про тимчасове обмеження в праві полювання. Це для завзятого мисливця виявилося вагомим аргументом для погашення боргу", - зазначив Петренко.

"Також виконавці починають використовувати нове для наших реалій засіб впливу - суспільно корисні роботи. Уже складено майже 4,5 тисячі відповідних протоколів. Однак не ця статистика є нашою метою. Головне завдання - забезпечити сплату аліментів. З початку дії закону боржниками сплачено понад 225 млн грн аліментів", - наголосив міністр.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ