Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад пів мільйона дітей в Україні навчаються дистанційно

Наразі понад пів мільйона дітей навчаються в Україні дистанційно, і тепер мета держави - забезпечити психологічну й фізичну безпеку для їхнього повернення до очного формату.

Про це заявив міністр освіти й науки України Оксен Лісовий на пресконференції, присвяченій четвертому Саміту перших леді та джентльменів.

"Ми сьогодні маємо більше ніж півмільйона дітей, які навчаються дистанційно, і якість цієї дистанційної освіти дуже різна, часто не дуже висока. І сьогодні ми працюємо як над рішеннями, які забезпечують доступ до очної освіти, так і над рішеннями, які нададуть дітям, які в силу обставин не можуть повернутися до очної освіти, якісну онлайн-освіту. І це про гаджети і про відповідні цифрові рішення, які будуть презентовані на саміті", - розповів він.

Також Лісовий акцентував на важливості оновлення психологічної служби, формування у школярів навичок стійкості, психологічного самозахисту, а також на посиленні спроможності вчителів працювати з дітьми з травмою, виявленні перших симптомів психічної нестабільності.

"Все це комплексні політики, які ми узагальнюємо, технологізуємо, і готові ділитися ними з нашими партнерами з усього світу. І ми хочемо почути і країни, які мали подібні виклики й мають подібні рішення і політики", - наголосив очільник МОН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ