Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Понад тисяча людей в Україні загинули цьогоріч на водоймах

З початку року в Україні на водоймах загинуло понад 1000 громадян, повідомили в прес-службі ДСНС України.

Зі зниженням температурних показників поменшало також і випадків загибелі громадян на водоймах. Проте це не привід втрачати пильність і нехтувати правилами безпечної поведінки. Адже як зазначають рятувальники, саме легковажне ставлення стає найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді. Зокрема, в осінній період жертвами водяної стихії найчастіше стають рибалки, які не зважають на оголошення штормових попереджень і виходять на риболовлю у вітер на човнах.

Так, 4 листопада на ставку с. Карбівка Гайсинського району Вінницької області під час риболовлі перевернувся човен з трьома рибалками. Як наслідок - всі троє чоловіків загинули.

Крім того, в Дарницькому районі столиці на р. Дніпро рятувальники підняли з води тіло невідомого чоловіка віком приблизно 40-45 років.

Водночас на Київщині тривають пошуки чоловіка, який не виходить на зв’язок з 30 жовтня і, за словами родичів, ймовірно потонув під час риболовлі на р. Тетерів.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 1050 людей, з яких 92 дитини. При цьому врятовано 679 людей, у тому числі 144 дитини.

Для того, щоб зменшити сумну статистику загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку продовжують патрулювати місця відпочинку біля води та проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Крім того, рятувальники відвідують освітні навчальні заклади та спілкуються з дітьми на тему важливості дотримання правил безпеки життєдіяльності.

Проте найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на можливість виникнення надзвичайних подій біля водойм в осінній період, Державна служба України застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки!

Шановні громадяни! Дбайте про своє життя і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ