Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Попри бойові дії, 39% мешканців Донбасу симпатизують Росії

Попри російську окупацію Криму і військові дії на Донбасі ставлення мешканців Донецької та Луганської областей до Росії залишається переважно позитивним або нейтральним. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту на всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 19 по 30 листопада 2015 р.

Під час опитування про своє дуже тепле і тепле ставлення до Росії заявили 9% і 30% мешканців підконтрольних Україні районів Донбасу відповідно. Ще 31% опитаних зазначили, що їхнє ставлення до Росії є нейтральним.  

Холодно і дуже холодно до Росії ставляться 14% і 6% мешканців регіону відповідно.

Найбільш позитивно мешканці Донбасу ставляться до Білорусі -  44% опитаних заявили про симпатії до цієї країни.

Найбільш негативним є ставлення до США. Сприйняття Німеччини, Польщі, Канади та Євросоюзу переважно нейтральне.

Довідка.

Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту. Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 19 по 30 листопада 2015р. Метод опитування - особисте інтерв'ю у респондента на дому. Всього було опитано 1,800 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Додатково було опитано 1,284 повнолітніх респондентів у Донецькій та Луганській областях в районах, які підконтрольні українській владі.  Допустима похибка не перевищує 2.3% (Донбас 2,8%).  Сума відсотків відповідей у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення. Дослідження фінансував Уряд Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ