Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко наклав вето на закон про дипслужбу

Президент України Петро Порошенко наклав вето на прийнятий Верховною Радою закон "Про дипломатичну службу". За інформацією на сайті українського парламенту, законопроект №7322 повернуто з пропозиціями президента, - Дзеркало тижня.

У той же час самі пропозиції президента до проекту закону на даний момент відсутні.

5 квітня Верховна Рада прийняла закон "Про дипломатичну службу" у новій редакції. Президентський проект №7322 у другому читанні і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

Потреба увалення нового закону "Про дипломатичну службу" назріла давно, оскільки українська дипслужба все ще залишалася пострадянською. Іщ законотворчою ініціативою виступила адміністрація президента, а Петро Порошенко особисто наполягав на позачерговому розгляді цього законопроекту.

Новий закон "Про дипломатичну службу", порівняно з нині чинним, є більш структурованим, чітким в окремих моментах і вносить ряд позитивних змін в роботу дипломатів.

Зокрема, конкретизується можливість контрактної форми проходження дипломатичної служби, що має сприяти її наповненню якісними кадрами, оскільки робить процедуру набору і звільнення дипломатів більш гнучкою. Також чітко визначені спеціальні вимоги до кандидатів на дипломатичні посади, що відрізняють їх від кандидатів на посади державної служби. У новому законі, на відміну від попереднього, велику увагу приділено професійному навчанню дипломатів як в Україні, так і за кордоном. Підвищується рівень соціального захисту дипломатів та членів їх сімей. Тепер і дипломати, і їх дружини або чоловіки підлягають обов'язковому пенсійному страхуванню, і за них сплачується єдиний соціальний внесок.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ