Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко підтримує пропозиції Макрона щодо врегулювання ситуації в Донбасі

Проекти рішень в рамках "нормандського формату", які можуть отримати назву "формули Макрона", можуть стати планом деокупації ОРДЛО та досягнення миру в Донбасі, заявив президент України Петро Порошенко.

"Наші домовленості, що ми покладемо на папір, проекти можливих рішень "Нормандського формату", можливо, вони будуть називатися "формула Макрона", але ми зможемо пред'явити суспільству план досягнення миру і деокупації сходу України", - сказав Порошенко на спільній з президентом Франції Емманюtktv Макроном прес-конференції у межах робочого візиту до Франції.

Макрон, у свою чергу, зазначив, що вже запропонував свій варіант вирішення конфлікту всім сторонам "Нормандського формату".

"Ми очікуємо результату. Рішення, яке я запропонував президенту Порошенку, всім сторонам Нормандського формату і, власне, я вже це зробив президенту Путіну: я б хотів, щоб спочатку були на папері викладені попередні умови, які потрібно виконати, зусилля, яких мають докласти сторони", – зазначив він.

За словами французького лідера, мова йде про відвід збройних сил і формувань, допуск міжнародних спостерігачів на всі точки і звільнення заручників.

Раніше Еммануель Макрон заявив про бажання провести зустріч, в нормандському форматі" перед самітом G20 в Гамбурзі.

Варто відзначити, що Мінський процес за три роки так і не привів до врегулювання конфлікту в Донбасі.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ