Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Porsche виграв чемпіонат світу з перегонів на витривалість

У суботу, 19 листопада, завершився чемпіонат світу з перегонів на витривалість (WEC). Повідомило видання Лівий берег з посиланням на F1News.

У фінальній шестигодинній гонці в Бахрейні перемогу здобула команда Audi, для якої це була остання гонка, оскільки виробник вирішив піти з чемпіонату. Першим фінішував екіпаж Audi №8, на якій виступали Лукас ді Грассі, Лоїк Дюваль і Олівер Джарвіс.

Ще один екіпаж команди Audi №7 у складі Марселя Фасслера, Андре Лоттерер і Бенуа Трелюйє фінішував другим. Третє місце завоювала машина Porsche №1, яку пілотували Марк Веббер, Тімо Бернхард і Брендон Хартлі. Для Веббера це також була остання гонка - австралієць завершує свою кар'єру.

Однак чемпіонський титул у результаті дістався екіпажу Porsche №2, де виступають Роман Дюма, Ніл Яні і Марк Ліб. Через вибух колеса вони фінішували тільки шостими, позаду обох машин Toyota, але запасу очок вистачило, щоб забезпечити перемогу в особистому заліку.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з перегонів у класі "Формула 1" виграв Mercedes, у ралі переміг Себастьєн Ож'є на Volkswagen. Чемпіонат світу з кільцевих перегонів на легкових автомобілях WTCC виграв Хосе-Марія Лопес на Citroen, а чемпіоном світу в ралі-кросі став Маттіас Екстрем на Audi.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ