Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула E спробує повернутися у Велику Британію

Генеральний директор Формули E Алехандро Агаг розповів, що має невеличкий план повернення чемпіонату до Великої Британії, для чого скооперувався з Motorsport UK.
Формула E

У понеділок Агаг зустрівся з головою з керівником Motorsport UK Девідом Річардсом і обговорив із ним можливе повернення чемпіонату до Великої Британії.

Агаг розповів Motorsport.com: «Це не просто. Ми розглядаємо різні варіанти. Лондон, звісно, був би найкращим варіантом, але ми також відкриті для Бірмінгема, Манчестера та інших міст Великої Британії.

Ми має намір співпрацювати з Motorsport UK, аби дізнатися, чи зможемо ми це зробити. У нас є невеличкий план. Ми його обговорили із Девідом Річардсом, аби зрозуміти, чи спроможні ми це зробити. Це не так вже і просто, але ми працюємо над цим.

Спочатку треба знайти місце. У нас є люди в Лондоні та інших містах. У Лондоні ми прораховуємо усі варіанти, досліджуємо кожну вулицю і аналізуємо кожний закуток для можливої організації там перегонів.

Коли ми дослідимо усі варіанти, то зробимо наступний крок, але перший – це визначити місця, де можливо провести гонку у Лондоні».

Агаг пояснив, що ФE паралельно досліджує інші можливі місця організації гонки у Великій Британії про всяк випадок.

Востаннє е-Прі Лондона відбулося у 2015-2016 роках, коли Ніколя Прост виграв обидві гонки спареного етапу на трасі у парку Баттерсі.

Чемпіонат мав намір проводити гонки у парку і надалі, але наштовхнувся на спротив місцевих жителів.

Агаг додав, що не знає як на повернення ФE до Великої Британії вплине Брексіт: «Ми не маємо жодного уявлення, яким буде наслідок Брексіта. Це може зашкодити, може допомогти, може ніяк не вплинути – може статися будь що. Ми наразі нічого не знаємо.

Ми сподіваємося, що угода із Європейським союзом буде, і, гадаю, буде добре всім».

Нещодавно з’явилась інформація щодо можливо появи гонки у Новій Зеландії. Агаг підтвердив це, а також додав, що ФE працює над гонками в Росії, Бразилії та Кореї. Агаг додав, що можливим місцем проведення гонки може бути Санкт-Петербург або Сочі.

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ