Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів

Кабінет міністрів України ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, палива та пестицидів в умовах воєнного стану.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у Telegram, - пише УНН.

Міністр розповів все детальніше по пунктах:

1. Пальне

  • Дозволено введення в обіг бензину та дизельного палива екологічних класів Євро3 і Євро 4. Спрощено проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Завдяки цьому буде залучено додатковий ресурс пального для потреб с/г виробників.
  • Сьогодні Президент України підпише закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20 % до 7 % (№ 7137-д).

2. Пестициди

  • Уряд спростив умови перевезення пестицидів та агрохімікатів автомобільним транспортом.
  • Продовжено строк дії допусків на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами. Ця норма поширюється на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів після його припинення або скасування.

"Підкреслю, що спрощується виключно процес отримання ліцензії – усі питання безпеки транспортування та якості пестицидів й добрив буде дотримано на належному рівні. Хочу запевнити, що уряд робить усе можливе, щоб забезпечити аграріїв усім необхідним до старту посівної кампанії–2022", - відзначив Лещенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ