Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посла України в Угорщині Любов Непоп обрали головою Дунайської комісії

Пані посла України в Угорщині Любов Непоп обрали головою Дунайської комісії. Про це повідомили 11 грудня у пресслужбі МЗС.

Дмитро Кулеба: "Вперше за 70 років членства Україна очолила Дунайську комісію. Головою на 2021-2023 роки обрана наша пані посол в Угорщині Любов Непоп. Головування України є визнанням авторитету нашої держави в регіоні, спрятиме її євроінтеграції та економічному розвитку".

Дунайська Комісія – міжнародна міжурядова організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї, підписаною в м. Белград 18 серпня 1948 року.

Основними цілями діяльності Дунайської Комісії є забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торговельних суден під прапорами усіх держав відповідно до інтересів і суверенних прав держав-учасників Бєлградської конвенції, а також зміцнення і розвиток економічних і культурних зв’язків цих держав між собою і з іншими країнами.

Членами Дунайської Комісії є Австрія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Україна і Хорватія.

Наша держава набула членства в Дунайській Комісії у 1949 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ