Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посланці Меркель і Олланда відвідають Київ і Москву

Посланці Меркель і Олланда відвідають Київ і Москву: обговорять ситуацію в Україні. Про це пише Німецька хвиля з посиланням на AFP та чільного українського посадовця, який побажав залишитись неназваним.

Посланці від канцлера Німеччини Анґели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда мають відвідати Київ та Москву найближчими днями, що стане продовженням останніх телефонних переговорів президента України Петра Порошенка з лідерами ФРН та Франції. 

"Це інтенсифікація зусиль, про яку домовилися наприкінці минулого року", - повідомило джерело.

Також повідомляється, що ситуацію на Донбасі обговорюватиме і держсекретар США Джон Керрі під час зустрічі 20 січня в Цюриху зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим. Як повідомляє Reuters з посиланням на Державний департамент, ще однією темою їх зустрічі буде врегулювання конфлікту у Сирії.

Як відомо, раніше  помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд провела зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, яка тривала близько 6 годин. Зустріч відбулася за закритими дверима на російській території.

У заяві представника держдепартаменту Джона Кірбі наголошується, що "обговорюється ситуація на сході України і необхідність повної імплементації мінських домовленостей".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ