Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина ухвалила рішення щодо будівництва Північного Потоку-2, - Меркель

Під час звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи канцлерка Німеччина Ангела Меркель заявила, що вважає за необхідне продовжувати співпрацю з Москвою, зокрема в галузі енергетики.

Про це пише 5 канал.

Зокрема Меркель заявила, що ситуація на Сході України та в анексованому Криму "більш, ніж тривожна". Водночас, за її словами, Європі варто підтримувати діалог із Росією.

Канцлерка нагадала, що ЄС продемонстрував єдину позицію щодо Росії, запровадивши санкції проти Кремля за незаконну анексію Криму та агресію на сході України.

Вона сказала:

"У нас чимало суперечностей та конфліктів із Росією, які, на жаль, ускладнюють наші відносини. Але я залишаюся віддана позиції, що ми маємо розмовляти одне з одним, попри всі розбіжності. Я знаю про протиріччя, пов'язані з будівництвом "Північного потоку-2", знаю позицію окремих країн у ПАРЄ. Утім у ЄС ми знайшли спільну позицію шляхом зміни газової директиви, щоб дозволити будівництво цього газопроводу". 

Зокрема вона наголосила на необхідності зберегти транзит газу з Росії через Україну, хоча й "Північний потік-2" забезпечить постачання не менш якісного палива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ