Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Послуга резервування спеціальних вагонів для людей з інвалідністю тепер доступна онлайн, - Кравцов

12 вересня Укрзалізниця запровадила новий онлайн-сервіс, який дозволяє оформити замовлення на перевезення у спеціально обладнаному вагоні для людей з інвалідністю. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. Про це інформує прес-служба Укрзалізниці.

«Ми продовжуємо розширювати WEB-сервіс компанії та підтримуємо концепцію Президента — держава у смартфоні. Наразі через інтернет-сервіси ми реалізуємо вже 56% квитків. Онлайн-замовлення перевезення у спеціальних вагонах — це той сервіс, якого вже давно потребували  люди з інвалідністю. У найближчих планах — запровадити через онлайн-сервіси викуп квитків у такі вагони», — зазначив Євген Кравцов.

Наразі Укрзалізниця експлуатує 15 спеціальних вагонів, обладнаних для осіб з інвалідністю, 12 з яких надаються на замовлення, а 3 курсують за постійними маршрутами.

Щоб замовити поїздку в такому вагоні, потрібно на сайті Укрзалізниці (за посиланням http://www.uz.gov.ua/passengers/persons_with_disabilities/) зареєструватися в «кабінеті користувача», ввести особисті дані та інформацію про бажану поїздку.

Також клієнт вказує, чи потрібна йому допомога працівників вокзалу під час посадки та висадки з поїзда. Якщо людина з інвалідністю подорожує не сама, під час резерву спеціального вагона потрібно вказувати коректні дані супроводжуючої особи, адже змінити їх при викупі квитків буде неможливо.

Після розгляду заявки відповідальні працівники АТ «Укрзалізниця» визначатимуть можливість включення спеціального вагона до складу поїзда за замовленим маршрутом та повідомлятимуть про результати.

У разі погодження параметрів поїздки (номер поїзда, дата виїзду та інше) замовнику на вказану електронну пошту надходить номер бронь-замовлення. Після чого впродовж трьох діб замовник або його близькі мають викупити квиток у залізничній касі. При собі потрібно мати оригінал документа, що підтверджує право на пільгу.

«Розширення інтернет-сервісів як у пасажирських перевезеннях, так і у вантажних — це наше пріоритетне завдання. Вже у жовтні запрацює новий договір з вантажовідправниками, який буде оформлюватися онлайн. Також плануємо запровадити онлайн-замовлення вагонів-автомобілевозів та лист очікування при купівлі квитків», — резюмував керівник Укрзалізниці. 

Нагадаємо, з початку року Укрзалізниця запровадила послугу купівлі пільгових проїзних документів для осіб з інвалідністю онлайн. Даною послугою вже скористалося 5,5 тис. осіб.

Вагони, які обладнані для людей з інвалідністю, курсують постійно у поїздах №779/780 Київ – Суми – Вінниці, №782/783 Черкаси – Київ – Черкаси та №13/14/123/124 Київ — Костянтинівка.

Довідка

Під час бронювання спеціального вагона потрібно вказати:

  • прізвище та ім’я пасажира;​
  • номер та серію посвідчення про право на пільгу, термін дійсності, ким і коли видане;
  • скан-копії пільгового документа та довідки органів праці та соціального захисту, медичного закладу, що особа пересувається на спеціальних засобах для пересування;
  • номер контактного телефону та електронну адресу для зворотного зв’язку;
  • дати виїзду «туди» та «зворотно», станції відправлення/призначення; бажаний номер поїзда; кількість місць тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ