Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол США в Польщі розповів деталі візиту Байдена до Варшави

Президент США Джо Байден відвідає Варшаву на початку наступного тижня.

Очікується, що у вівторок, 21 лютого, о 17:30, американський лідер виступить з промовою перед польським народом, у якій наголосить на важливості підтримки України. Про це польському TVN24 сказав посол США в Польщі Марк Бжезінський. 

Посол розповів, що Байден виступатиме надворі в садах Королівського замку у Варшаві. На захід запрошують усіх охочих.

Марк Бжезінський зазначив, що у березні минулого року Джо Байден вже був у Польщі. Тоді він пішов на Національний стадіон і обійняв біженців з України, сказав посол. 

"Це історичний момент. Ніколи раніше президент США не був у Польщі двічі на рік. Це велика честь. Річ у тому, що президент Байден піклується про Польщу, він піклується про вас і вашу безпеку", – запевнив Бжезінський. 

Місце, де Президент Америки виступатиме, за словами посла, має символічне значення. Він зауважив, що Старе місто було зруйноване під час Другої світової війни:

"Символіка відновлення з попелу має велике значення у зв'язку з тим, що ми будемо робити з Україною",  – додав він. 

Водночас дипломат повідомив, що президент Джо Байден планує зустрітись із президентом Анджеєм Дудою. Також в середу, 22 лютого, запланована зустріч Бухарестської дев'ятки (Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Чехія). 

Йдеться про те, що лідери Бухарестської дев'ятки "говоритимуть про спільну оборону, про те, як вони далі підтримуватимуть Україну".

Бжезінський повідомив, що в плані візиту Байдена – відвідати лише Варшаву.

Посол США також повідомив, що графік візиту президента Байдена "допрацьовується". 

У посла також запитали, який меседж Москві буде закладений у промові американського президента. 

"Ми будемо стояти з українцями, доки це буде потрібно. Ми не дамо їм спокій, ми не зупинимося, ми не відступимо (...), ми захистимо тих, хто підтримує українців, наприклад Польщу", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ