Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Постійна комісія інженерного господарства не схвалила будівництво готелю на вулиці Вороного

Сьогодні, 18 серпня Постійна комісія інженерного господарства ЛМР розглядала проект ухвали “Про затвердження детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка”.
Команда архітекторів бюро АБМК представила концепцію нової будівлі, яка має з’явитись на місці хаотичного паркувального майданчику на вулиці Вороного,4.

Одна з мешканок прилеглих територій, яка була присутня на засіданні, прокоментувала будівництво готелю: “Ми проти цього. Ми створили петицію, яку підтримали понад 500 людей. В ній йдеться про те, що громада хоче бачити на місці забудови паркінг і дитячий майданчик”. 

Під час голосування члени комісії не підтримали проект ДПТ. Зазначимо, “За” проголосував лише директор ЛКП “Інститут просторового розвитку” Олег Шмід.

Нагадаємо, у березні 2020 стало відомо, що на  вулиці Вороного хочуть побудувати готель. Про це йшлося у детальному плані території обмеженої вулицями Вороного, Руданського, Ференца Ліста, Коперника, Міцкевича, просп. Шевченка, який оприлюднили на сайті ЛМР

Проект детального плану охоплює територію 3,15 га. Зазначається, що нині деякі провулки у межах детального плану є захаращеними й перетворились на стихійні звалища, як-от колишній пасаж Міколяша, який кілька років намагалися відновити.

Дозвіл на розроблення детального плану ще у 2018 році отримав ТОВ «Ательєр». Розробити детальний план для цього району намагаються вже не вперше. Попереднім планом пропонували відновити зруйнований під час Другої світової війни пасаж Міколяша та побудувати наземний паркінг. Після змін ДБН запропонували побудувати готель з паркінгом, натомість мешканці вулиці виступили проти готелю та підтримали ідею багаторівневого паркінгу.

Зазначимо, що ідея багаторівневого, підземного паркінгу  зі збереженням спортивного майданчика та розробкою комплексного проекту реконструкції прилеглої території по вулиці Вороного з'явилася ще у 2006 році. Про це писало на своїх  сторінках  видання “Поступ”. Проте відтоді у Львові так і не збудували жодного підземного паркінгу. Натомість, ділянки визначені тодішнім складом Львівської міської ради під будівництво паркінгів зі збереженням скверів та спортивних майданчиків, перетворились на ділянки для готелів та розважальних закладів.

 .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ