Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Постраждалі у Скнилівській трагедії таки звернуться до Європейського Суду

Позовна заява у Європейський суд з прав людини постраждалих в Скнилівській трагедії вже готова. Наразі її перекладають, а 20 серпня вже планують відіслати до Страсбургу, де розташовано Суд. Повідомив „Гал-info” адвокат ГО „Скнилівська трагедія” Володимир Кравчук. За його словами, до Суду звернулися близько 50 позивачів. Наразі всі – однією заявою, пізніше, згідно з процедурою, позивачі подаватимуть уточнення окремо щодо справи кожного. У середньому сума компенсації, яку вимагають постраждалі, становить 200 тисяч доларів за загиблого на родину. Володимир Кравчук сподівається, що перша інформація з Суду надійде вже через два місяці. Загалом, за його очікуваннями, справа тягнутиметься близько трьох років, але у перемозі адвокат впевнений: „Подібної справи Європейський суд ще не розглядав, проте з огляду на практику Суду, я впевнений, що справу ми виграємо. Питання в Суду можуть виникнути лише щодо суми компенсації, а щодо її підстав – ні”, – сказав „Гал-info” Володимир Кравчук.
 Нагадаємо, Скнилівська авіакатастрофа сталася 27 липня 2002 року. О 12 годині 45 хвилин на аеродромі „Скнилів” у Львові під час виконання демонстраційного польоту на авіаційному святі, присвяченому 60-й річниці з дня створення 14-го авіаційного корпусу, зазнав катастрофи літак СУ-27УБ. Він упав на поле, де стояла авіаційна техніка та глядачі. Стався вибух, внаслідок котрого виникла пожежа. Через катастрофу загинули 77 осіб, 19 з них - діти. Було травмовано 116 осіб.
Основною причиною є незадоволення сімей постраждалих в Скнилівській трагедії у виплаті матеріальної компенсації. Значна частина потерпілих не отримала грошей і досі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ