Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Потрібен закон про державне фінансування політичних партій, – Суслова

«В нас є дуже багато свідомих громадян після революції гідності. Вони бідні, але створили армію, забезпечують її. Я мрію, щоб ці громадяни стали свідомими виборцями, й голосували не за пакет гречки, 300 гривень чи гарні біл-борди, а за конкретні пропозиції й плани», – сказала в коментарі "Гал-інфо" народний депутат України, член Ради партії "Воля" Ірина Суслова.

Вона висловила переконання, що українці мають вибрати відповідальних політиків на місцевому рівні, а тоді поступово підняти відповідальність на вищий рівень.

«Під кожні вибори в нас створюються нові політичні проекти. Проект – це тимчасове явище. Він не має на меті запровадження змін; це лише спосіб завести до парламенту старі прізвища. Натомість у нас мають з’явитися партії, які мають ідеологію, які ґрунтуються на ідеях та принципах і будуть дотримуватися цих правил», – зазначила народна депутатка.  

За її словами, відповідальна політична сила, яка йде на місцеві вибори, має висувати конкретні пропозиції: збільшити на 20% виробництво у регіоні, збільшити на 30% дохідну частину бюджету міста, створити на 10% більше робочих місць.

«Причому ці пропозиції повинні бути забезпечені готовим планом та відповідальними за його виконання людьми. Виборці повинні підтримувати політиків, які мають чіткі плани та виконавців, інакше це буде та сама безвідповідальність, яку ми спостерігаємо сьогодні. Коли Арсеній Петрович заявляє, що якийсь із міністрів не виконав план, то слід запитати: хіба півроку тому не було зрозуміло, що він не виконає план? Річ в тому, що плану немає», – наголосила Ірина Суслова.

Вона висловила переконання, що в суспільстві є запит на конкретику, тому, хоча за допомоги популізму й можна здобути певний рівень підтримки, він, однак, має цілком певну межу.

«Риторика в Тимошенко дуже правильна. Вона порушує гострі соціальні питання й, відтак, має свій електорат. Її рейтинг в цілому по Україні складає нині 10-11%, натомість в Ляшка він не змінився з попередніх виборів. Це ще раз свідчить про те, що популізм не допомагає таким політикам, як Ляшко. Більшість сприймає його як людину, яка вийшла, поговорила, але по суті нічого не змінює», – зазначила народний депутат.

На її думку, молоді політики не можуть похвалитися такими рейтингами не тому, що погані, але тому, що не мають відповідних ресурсів.

«Рейтинг молодих політиків зростає не тому, що вони погані політики, а тому, що вони не мають такого фінансового ресурсу, який має пані Тимошенко чи пан Ляшко, для того, щоб донести свої ідеї, обґрунтувати та пояснити людям концептуальні речі», – додала Ірина Суслова.

Із її точки зору, виходом з даної ситуації є ухвалення закону про державне фінансування політичних партій та заборона на фінансування партій олігархами. 

Має бути ухвалений закон про державне фінансування політичних партій. Він дозволив би молодим політичним силам, політикам займати більш вагоме місце в політичному житті нашої країни. На жаль, це питання майбутнього. Проте ми до цього йдемо, хоча й повільно. Я переконана, що рано чи пізно це відбудеться. Олігархи не зможуть фінансувати політичні партії. Й якщо ці механізми будуть надійними, то вони дозволять створити більш-менш рівні умови для всіх політичних сил», – підбила підсумок політик.

Розмову вів Сергій Стуканов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ